Collin Veijer elfde in Japan

 In Nieuws

Motegi was opnieuw een speciaal weekend voor Collin Veijer, want het was de eerste keer dat hij op dit uitdagende circuit reed, een circuit dat wordt gekenmerkt door zijn speciale layout en tunnels. De Nederlander eindigde als elfde na een zwaarbevochten Moto3 race op het Japanse circuit.

Na een zonnig weekend op Motegi ging de Moto3-race op een bewolkte zondag maar onder droge omstandigheden van start. Collin Veijer maakte tijdens de race deel uit van een achtervolgende groep die vocht voor de resterende vijf plaatsen in de top tien. Uiteindelijk wist de jonge Nederlander in Japan de elfde plaats te scoren.

Met 63 punten staat Veijer 13e in de tussenstand van het kampioenschap. Het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP-team gaat daarnaast voor het eerst dit seizoen aan de leiding in de teamstand.

Collin Veijer, P11 – (+9.804), Moto3 Wereldkampioenschap 2023 – P13 – 63 punten: “Ik voelde me niet zo goed bij de start, de grip was vandaag niet zo goed als de voorgaande dagen. Er werd veel aangevallen en het was onmogelijk om een vloeiend ritme te vinden. Geen geweldige race en ik ben niet zo blij, maar ik zal er alles aan proberen te doen om beter voor de dag te komen in Indonesië.”

Na een week pauze trekt het MotoGP-circus verder naar Lombok in Indonesië voor de 15e race van het jaar welke van 13 t/m 15 oktober op de kalender staat.

Recommended Posts
motegi-2023collin- veijer