Collin Veijer en LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP verlengen samenwerking

 In Nieuws

Collin Veijer zal ook in 2024 in de kleuren van LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP actief blijven in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 18-jarige coureur uit Staphorst en het Duitse team hebben hiervoor hun huidige contract verlengt. Veijer krijgt in zijn tweede seizoen bij het team de Japanner Tatsuki Suzuki als teamgenoot.

Na een indrukwekkend debuutseizoen als Grand Prix coureur in de kleuren van LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP hebben Collin Veijer en het Duitse team besloten om hun samenwerking in 2024 voort te zetten. De 18-jarige coureur heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2024 de volgende stap te maken en een constante frontrunner te worden in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Al in zijn eerste jaar als coureur in het wereldkampioenschap heeft Veijer aangetoond een snelle leerling te zijn en indruk weten te maken met geweldige races die slechts een tipje van de sluier oplichtten van zijn enorme potentieel.

Na het vertrek van zijn huidige teamgenoot Ayumu Sasaki bij het team krijgt Veijer het komende seizoen opnieuw een Japanse teamgenoot. Het team heeft de 26-jarige Tatsuki Suzuki aangetrokken als opvolger van Sasaki die in 2024 de overstap maakt naar de Moto2 klasse.

Collin Veijer: “Ik ben erg blij dat ik volgend jaar met dit team kan blijven werken. Ik denk dat we het op dit moment erg goed doen en ik hoop dat we dit volgend seizoen op deze manier kunnen voortzetten. Ik ben erg blij dat het team in mij gelooft, dus laten we hopen dat we het nog beter kunnen doen. Ik ben dankbaar voor de sponsors die dit mogelijk maken. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar en hoop dat we ons werk kunnen voortzetten, maar we zullen zien hoe het gaat. Ik ben superblij.”

Peter Öttl, teameigenaar & teammanager Moto3: “We zetten onze samenwerking met Collin Veijer in 2024 volgens plan voort. Het in hem gestelde vertrouwen was en is meer dan terecht, want hij heeft in zijn rookie-seizoen al talloze topresultaten behaald. Als hij zich in hetzelfde tempo blijft ontwikkelen, kunnen we het komende seizoen nog meer topresultaten van hem verwachten. Met Tatsuki Suzuki hebben we nog een ervaren rijder binnengehaald, wat ook de wens was naast Collin. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze twee rijders een zeer succesvol seizoen tegemoet gaan.”

Jürgen Lingg, teameigenaar & teammanager Moto2: “Collin heeft ons al laten zien wat hij kan in de Moto3 en we zijn enthousiast over wat hij in zijn tweede seizoen kan doen. Tatsuki zal ons belangrijke feedback geven voor de ontwikkeling op en naast de motor.”

Naast de Moto3 klasse is LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP ook als team actief in de Moto2 klasse. In deze categorie blijf Darryn Binder net als Veijer het team trouw voor komend seizoen. De 18-jarige Australiër Senna Agius is nieuw aangetrokken door het team en zal de plaats innemen van de Duitser Lukas Tulovic die na dit seizoen het team zal verlaten.

Recommended Posts
motegi-zondaglombok