Collin Veijer beloont zichzelf met tweede startrij in Indonesië

 In Nieuws

Onder zeer warme omstandigheden katapulteerde Collin Veijer zichzelf zaterdag naar de tweede startrij voor de zondag te verrijden Indonesische Moto3-race. De 18-jarige Liqui Moly Husqvarna Intact GP coureur kwalificeerde zich via Q1 namelijk op een keurige vierde startplaats.

Dit is pas de tweede keer dat het MotoGP wereldkampioenschap te gast is op het rustige eiland Lombok midden in de Indische Oceaan. Felle zon en tropische hitte horen bij deze Grand Prix, maar wat de coureurs deze dagen op hun machines bereiken op het 4,3 km lange Mandalika Street Circuit verdient alle respect.

Voor Collin Veijer verliep alles volgens plan tijdens deze zinderend hete zaterdagmiddag in Mandalika. De jonge Nederlander werkte hard in de drie trainingen en eindigde hierin als 17e op de samengestelde tijdlijst. Dit betekende dat de 18-jarige Staphorster in Q1 moest aantreden om alsnog in Q2 te komen, wat hem uiteindelijk lukte dankzij een ronde van 1’39.746. Een paar minuten later, in Q2, toverde Veijer een ronde tevoorschijn die hem de vierde startplaats opleverde tijdens deze 15e Grand Prix van het seizoen in Indonesië.

Collin Veijer, P4 – 1’39.363 (+0.278): “Ik denk dat we heel blij kunnen zijn met vandaag, ook al moesten we via Q1 omdat we niet in de top 14 eindigden na de derde training. Maar ik voelde me vanochtend goed omdat we een paar dingen die nog ontbraken wisten te vinden, waardoor ik er vertrouwen in had voor Q1 en dat ik de stap kon maken. Ik probeerde het op eigen kracht te doen, hoewel sommige andere rijders me probeerden te volgen. Maar op een gegeven moment raakte ik ze kwijt. In Q2 probeerden we het opnieuw op eigen kracht, deed mijn best en daarbij wist ik in sommige sectoren weer vijf tienden goed te maken en daar ben ik gewoon heel erg blij mee. Al met al was het een goede dag en we zullen zien wat we morgen kunnen doen.”

De 20 ronden tellende Moto3-race begint zondag om 06:00 uur (NL-tijd).

Recommended Posts
collin- veijerlombok-finish