Collin Veijer vierde na geweldig podiumgevecht in Indonesië

 In Nieuws

De 15e Grand Prix van het seizoen op het Indonesische eiland Lombok veranderde in een kamikaze-race waarin LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 team coureur Collin Veijer aan het hoofd stond van een geweldig gevecht voor een podiumklassering, een klassering welke hij uiteindelijk met de vierde plaats op een haar na miste.

De 20 ronden tellende race was een absolute test voor mens, machine en de duizenden fans die krampachtig de podiumstrijd volgden op het 4,3 km lange Mandalika Street Circuit en getuige waren van een spannende finale. Rookie Collin Veijer speelde hierin een cruciale rol. De Nederlander kende een goede start en lag al na de eerste bocht op de tweede plaats. Vanaf dat moment begon een meedogenloze strijd voorin het veld, een strijd waarbij soms wel tien veel ervarener coureurs betrokken waren dan de 18-jarige. Veijer, die elke race dichter bij zijn droom van een eerste Grand Prix-podium komt, liet het hele weekend een fantastische ontwikkeling zien en werd uiteindelijk beloond met de vierde plaats – op slechts 0,060 seconde achterstand op de nummer drie – en 13 WK punten waardoor hij nu 12e staat in de tussenstand van het kampioenschap.

Collin Veijer, P4 (+0,190), 2023 Moto3 World Championship – P12 – 76 punten: “Net als gisteren had ik weer een goed gevoel en mijn tempo was daar, dus ik kon vooraan meedoen. De start was niet slecht, want ik kon meteen P2 pakken en Moreira in de eerste bocht inhalen. Maar daarna bleef ik in eerste instantie achter hem om hem vervolgens alsnog te passeren. Maar ze kwamen terug en passeerden me weer in bocht negen, denk ik. Hoe dan ook, ik denk dat we over het algemeen een hele goede race hebben gereden, ook al hebben we het podium weer nipt gemist, dit keer met 0,06 seconde of zoiets. Dus we proberen het de volgende keer in Australië gewoon opnieuw en we zullen zien wat er daar gebeurt, maar ik ben er klaar voor.”

Recommended Posts
lombok