Tweede startrij voor Collin Veijer in Australië

 In Nieuws

LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-team coureur Collin Veijer heeft zich zaterdag op Phillip Island met een zesde rondetijd op de tweede startrij weten te kwalificeren voor de Grand Prix van Australië.

De klimatologische omstandigheden op het eiland voor de kust van Melbourne zorgen elk jaar weer voor onvoorspelbare weersveranderingen. Dit jaar maakt de harde wind het lastig om snelle ronden te rijden en die wind zou op zondag tijdens de racedag zo maar eens spelbreker kunnen zijn.

Collin Veijer maakte echter indruk met snelle verbeteringen tijdens zijn eerste bezoek aan Phillip Island. Hij steeg van de 12e plaats in FP1 naar de zevende plaats in de derde training en kwam daardoor meteen in Q2 terecht. De 18-jarige Nederlander deed het goed onder de winderige omstandigheden en leek tijdens Q2 in een positie om te vechten voor de eerste startrij, maar werd opgehouden tijdens zijn snelle kwalificatieronden. Desondanks kwalificeerde Veijer zich met een verdienstelijke zesde rondetijd op de tweede startrij, vanwaar hij zondag hoopt te strijden voor zijn eerste podium als Grand Prix coureur.

Collin Veijer, P6 – 1’37.008 (+0.469): “P6 betekent weer de tweede startrij en dat is zeker niet slecht. Maar we waren vandaag competitief voor de eerste rij. In de twee ronden waarin ik pushte voor een top drie-klassering, werd ik een klein beetje opgehouden omdat er een groep rijders voor ons stond te wachten. In de laatste ronde pushte ik nog een keer, maar in bocht negen ging ik er bijna af en hoewel ik niet al te veel tijd verloor, kwam ik uiteindelijk twee tienden te laat over de finish, denk ik. Maar over het algemeen mogen we blij zijn dat we een 36,9 kunnen rijden en voor morgen denk ik dat we een competitief pakket hebben.”

De 21 ronden tellende Moto3-race start zondag een uur eerder dan gepland, om 01:00 uur (CEST), dit om het aangekondigde onweer in de middag voor te zijn. Een warm-up op zondagochtend geeft de twee lichtere klassen nog een kans om zich voor te bereiden op de nieuwe omstandigheden.

Recommended Posts
lombok-finish