Collin Veijer op tweede startrij in Buriram

 In Nieuws

Collin Veijer vocht zaterdag op het Chang International Circuit in Thailand tijdens de kwalificatie opnieuw voor een positie op de eerste startrij. Uiteindelijk pakte de Nederlander de vijfde startpositie op de tweede rij.

Met veel positieve indrukken bereidt rookie Collin Veijer zich in Thailand voor op verder succes. De Nederlander maakte opnieuw een fantastisch debuut op het voor hem onbekende circuit en werkte zich met gerichte stappen tijdens de tweede en derde training al op naar de voorste gelederen.

In Q2, die hij als vijfde afsloot, zat hij slechts 0,257s van de poletijd van Deniz Öncü af. Er zal in de 19 ronden tellende race dan ook opnieuw rekening gehouden moeten worden met 18-jarige Moto3 debutant, want Veijer heeft zich de afgelopen races steeds meer laten gelden en hoopt nu zijn droom van een eerste GP-podium waar te kunnen maken.

Collin Veijer, P5 – 1’42.318 (+0.257): “Wat betreft vandaag: we begonnen vanochtend met een nieuwe band in Training 3 en dat ging goed. In onze tweede run gebruikten we een slipstream om zeker te zijn dat we Q2 zouden halen en dat lukte met P5. Over het algemeen voelde ik me goed en was ik klaar voor de kwalificatie. In de kwalificatie reden we samen met Ayumu, gevolgd door een paar andere rijders. Maar dat is normaal, want ze weten dat we snel zijn. Uiteindelijk wist ik een paar snelle ronden te rijden en sta ik op P5 op de startgrid. Ik denk dat ik zeker beter kan en ik voelde me in de kwalificatie zelfs beter dan P5. Maar voor morgen is het een perfecte uitgangspositie om voor het podium te kunnen vechten. Maar we zullen zien wat er in de race gebeurt, hoe dan ook…. ik ben er klaar voor.”

Als zondag om 06:00 uur (CET) – let op de wintertijd – de laatste van de drie opeenvolgende overzeese races van start gaat zal er gezien de minimale verschillen opnieuw genoeg spanning en actie zijn.

Recommended Posts