Collin Veijer op eerste startrij in Maleisië

 In Nieuws

Collin Veijer heeft zich zaterdag op het Sepang International Circuit, achter wereldkampioenschapsleider Jaume Masia, verzekerd van een sterke tweede startplaats voor de zondag te verrijden Moto3 race van de Grand Prix van Maleisië.

Collin Veijer schitterde zaterdag in de tropische hitte in de tweede kwalificatie nadat hij als snelste uit Q1 kwam. Als je na een wat moeizame vrijdag dacht dat de 18-jarige coureur het moeilijker dan normaal zou vinden om vertrouwd te raken met een nieuw circuit als het 5,54 kilometer lange Sepang International Circuit, dan had je het vandaag mis. Door gericht te werken en zichtbare verbeteringen kreeg Veijer alles wat hij nodig had om met vertrouwen snelle rondtijden te laten noteren tijdens de zaterdagmiddag te verrijden kwalificatie. Hoewel de Moto3 debutant 0,906 seconde verloor op de razendsnelle poletijd van Jaume Masia, bevindt hij zich in de best mogelijke positie om zondag niet alleen te strijden voor zijn tweede podiumplek in de race over 15 ronden, maar ook om zijn teamgenoot te steunen bij zijn titelmissie.

Collin Veijer, P2 – 2’11.752 (+0.906): “Gisteren was geen perfecte dag, maar we hebben veel verbeterd qua gevoel in bepaalde secties, zoals één en drie. Vanochtend probeerde ik mijn ronden alleen te rijden en dat werkte heel goed. Ik was best tevreden met mijn gereden ronden. Tijdens onze laatste run probeerden we het met Ayumu, maar toen kwam er een gele vlag situatie. Dat was een beetje jammer, want het koste me rechtstreeks plaatsing voor Q2. In Q1 hebben we het niet anders gedaan dan vanmorgen, ik probeerde het weer alleen en het ging goed. In de eerste drie ronden moet je behoorlijk pushen met de verse band omdat de grip daarna snel minder wordt. Maar ik voelde me goed in die 15 minuten en ik had er vertrouwen in dat ik hetzelfde kon doen in Q2. Maar toen was er een grote groep en iedereen reed rond. Ik dacht dat ik de perfecte plek had gevonden, maar toen kwam ik vast te zitten achter een paar andere coureurs. Ik weet zeker dat ik sneller had kunnen gaan. Uiteindelijk haalde ik een 2’11, waar ik erg blij mee ben. Maar het gat naar Jaume is ongelooflijk, hij deed iets speciaals vandaag. Hoe dan ook, ik ben erg blij met deze kwalificatie, dus laten we kijken wat we morgen kunnen doen. Veel dank aan het team, ze doen altijd geweldig werk en begeleiden me perfect.”

Recommended Posts