Collin Veijer bekroont Intact GP dubbel podium in Sepang met zijn debuutzege

 In Nieuws

Het was HET weekend voor Collin Veijer. De Liqui Moly Husqvarna Intact GP-coureur vocht in Maleisië een briljante strijd uit om de leiding, een strijd die hij wist te bekronen met zijn debuutzege en geschiedenis schreef door de eerste Nederlandse Grand Prix winnaar te worden sinds Hans Spaan in 1990.

De Grand Prix van Maleisië op het Sepang International Circuit groeide zondag steeds meer uit tot een thriller, waarin het Husqvarna-duo Collin Veijer en Ayumu Sasaki voortdurend om beurten de leiding namen. Belaagd door de leider in het wereldkampioenschap, Jaume Masia, hielden beide rijders van het Duitse raceteam het hoofd koel.

Slechts twee weken na zijn debuutpodium volgde de 18-jarige Moto3-rookie met zijn debuutoverwinning. In de loop van de race, die hij startte vanaf P2, waren er talloze inhaalmanoeuvres vooraan het veld. De 18-jarige Nederlander slaagde er altijd in om nette manoeuvres te maken en ondersteunde en beschermde daarbij zijn teamgenoot Sasaki zo goed als mogelijk. Uiteindelijk trok Veijer alles uit de kast, haalde zijn teamgenoot in en sloot de 15 ronden durende race uiteindelijk af als nieuwe Grand Prix-winnaar.

Collin Veijer, P1, 2023 Moto3 Wereldkampioenschap – P8 – 130 punten: “Ik voel me geweldig! Erg moe! Het was een geweldige race en ik probeerde tijdens de race zoveel mogelijk vooraan te blijven. Op een gegeven moment moest ik mijn teamgenoot aanvallen omdat de groep achter me anders ook voorbij zou zijn gegaan. Uiteindelijk hebben we een 1-2 voor ons team en daar ben ik erg blij mee. Ik wil het hele team bedanken voor hun onvermoeibare hulp en het feit dat ze er altijd voor me zijn.”

Recommended Posts
sepangqatar-23