Collin Veijer begint strijd in Qatar vanaf tweede startrij

 In Nieuws

Collin Veijer heeft zaterdag op het Losail International Circuit een plaats op de tweede startrij veiliggesteld in de zeer competitieve Moto3 kwalificatiesessie tijdens de Qatar Grand Prix. De Liqui Moly Husqvarna Intact coureur start zondag vanaf de vijfde startplaats.

Met de 16 ronden tellende race in het vizier bleef Collin Veijer na zijn recente overwinning in Maleisië net zo hard werken om het beste uit zichzelf te halen op het 5,38 kilometer lange circuit in Qatar. De 18-jarige debutant maakte opnieuw een succesvol debuut met de derde plaats in Training2, nadat hij zich in de eerste training vertrouwd had gemaakt met het Losail International Circuit. De Nederlander verschafte zich met de negende plaats ook directe plaatsing voor Q2, waarin hij uiteindelijk de vijfde startpositie achter zijn teamgenoot op rij twee veiligstelde.

Collin Veijer, P5 – 2’05.204 (+0.462): “Ik ben blij met mijn startpositie die we in de kwalificatie hebben behaald. Aan de andere kant ben ik ook een beetje teleurgesteld, want ik heb het gevoel dat het nog iets sneller had gekund. Gelukkig was het genoeg voor P5 op de grid, ik zal niet zeggen dat het goed was voor poleposition, want ik zat er vijf tienden achter. Onze startpositie is in ieder geval goed, en dat geldt ook voor Ayumu. Over het algemeen voel ik me goed en ben ik vol vertrouwen, laten we kijken wat we kunnen verbeteren voor de race.”

Veijer zal de voorlaatste race van het seizoen op zondag om 15.00 uur (CET) met de grootste gretigheid betwisten.

Recommended Posts
qatar-race-2023