Collin Veijer tenth in Qatar

 In News

Collin Veijer finished the penultimate Moto3 race of the 2023 season at the Lusail International Circuit in Qatar in tenth place.

Collin Veijer, the winner from Malaysia, tried everything in his power to give his team-mate Ayumu Sasaki the support and help he desperately needed, but there was no mercy in the 19-strong leading group. The 18-year-old rookie already lost a few positions at the start, but quickly fought his way up to the top four, but was ultimately unable to keep up with the pace. Even though Veijer can be happy about another six championship points and seventh place in the championship, he feels for his team-mate who was finally beaten in the title fight.

Collin Veijer, P10 – (+2.019), 2023 Moto3 wereldkampioenschap – P7 – 136 Punten: “”Het was vandaag een slechte race, een race die begon met een verschrikkelijke start. Ik kwam niet van de lijn en ik weet niet waarom. Daarna lag het tempo ook erg laag omdat er elke keer zoveel ingehaald werd. De gehele race werd er tijdens elke ronde veelvuldig van positie gewisseld. Tegen het einde van de race probeerde ik zoveel als mogelijk aan te vallen, maar dat was erg moeilijk. Over het algemeen was het een verschrikkelijke race omdat ik me van start tot aan de finish geen moment goed heb gevoeld. We moeten deze race snel achter ons laten en ons concentreren op de laatste race van het seizoen in Valencia. Ik vind het jammer voor Ayuma, hij heeft de gehele race als een leeuw gevochten om zijn titelhoop levend te houden. Het mocht helaas niet zo zijn.”

Recommended Posts
qatar-23valencia-pole