COLLIN VEIJER

PROFIEL

HET VERHAAL ACHTER COLLIN

PROFIEL

Collin Veijer, de jonge coureur uit Staphorst heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd (op 19 februari 2023 achttien jaar) al een enorme staat van dienst op weten te bouwen. Nadat hij op 8-jarige leeftijd al de titel Nederlands Kampioen Minibike had behaald was de volgende stap om Collin het best mogelijke leerproces te laten doormaken zodat hij een groot aantal verschillende circuits kan leren rijden, met grotere tegenstand en omgang met andere culturen.

Collin is meerdere jaren actief is geweest in het hoog aangeschreven CIV-kampioenschap in Italië. Zo reed hij in 2017 in de Italiaanse MiniGP klasse, de klasse waarin hij eind 2017 een enorme prestatie leverde en zelfs Europees kampioen werd en hiervoor door de Nederlandse motorbond KNMV werd onderscheiden met de Ben Majoor Trofee als ‘bijzonder Nederlands talent onder de 21 jaar’.

In 2018 werd hij als ‘buitenstaander’ met 4 race overwinningen verrassend 2e in de CIV pre-Moto3 klasse, uitkomend voor het junior team van het hoog aangeschreven Speed Up Moto2 WK team. Het jaar erna in de volwaardige CIV Moto3 klasse werden weer meerdere podiums behaald in het sterke startveld.

In 2020 en 2021 gaat het verder omhoog en wordt Collin geselecteerd voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup en wordt er in Spanje deelgenomen aan de CEV – European Talent Cup (2020) en het FIM Moto3 Junior World Championship (2021).

Om de laatste stap te kunnen zetten naar een mogelijke start in de Moto3 Grand Prix klasse verhuist Collin begin 2022 niet alleen naar Spanje om daar op de best mogelijke manier tussen de vele Spaanse coureurs zich voor te bereiden op het seizoen. Hij tekent, naast zijn derde Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen, een contract bij het bekende Spaanse AGR Team om sterk voor de dag te kunnen komen in de FIM Junior MotoGP Moto3 klasse. Met vijf overwinningen (3x Red Bull MotoGP Rookies Cup en 2x FIM JuniorGP) vestigt de Staphorster de aandacht op zich van verschillende Grand Prix teams.

Een belangrijk doel wordt behaald: in 2023 maakt Collin zijn debuut als Grand Prix coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap voor het Liqui Moly Husqvarna Intact GP Team van de Duitser Peter Öttl, met als teamgenoot de ervaren Japanner Ayumu Sasaki.

BEKIJK HIER DE
HOOGTEPUNTEN
VAN COLLIN

BEKIJK HIER
COLLIN ZIJN
RACEKALENDER

SPONSOREN