COLLIN VEIJER

PROFIEL

HET VERHAAL ACHTER COLLIN

PROFIEL

Collin Veijer is pas zeventien jaar, maar de jonge coureur uit Staphorst heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een enorme staat van dienst op weten te bouwen. Nadat hij op 8 jarige leeftijd al de titel Nederlands Kampioen Minibike had behaald was de volgende stap om Collin het best mogelijke leerproces te laten doormaken zodat hij een groot aantal verschillende circuits kan leren rijden, met grotere tegenstand en omgang met andere culturen. Vandaar dat Collin meerdere jaren actief is geweest in het hoog aangeschreven CIV-kampioenschap in Italië. Zo reed hij in 2017 in de Italiaanse MiniGP klasse, de klasse waarin Collin eind 2017 een enorme prestatie leverde en de Europese titel in de wacht wist te slepen. Collin werd door de KNMV dan ook onderscheiden met de Ben Majoor Trofee als ‘bijzonder Nederlands talent onder de 21 jaar’.

In 2018 kwam hij uit in de CIV pre-Moto3 klasse voor het junior team van het hoog aangeschreven Speed Up Moto2 WK team waarin hij menigeen wist te verrassen en als ‘buitenstaander’ tussen de vele jonge Italiaanse wegracetalenten maar liefst direct 4 races wist te winnen en als 2e te eindigen in het kampioenschap. Daarnaast won hij de Internazionali Velocità Magione race.

Daarop volgde de stap naar de volwaardige Moto3 klasse in Italië waarin Collin als 5e wist te eindigen inclusief 2 x een 2e plaats in het sterke startveld.

In 2020 gaat het weer een stap omhoog na de selectie voor Red Bull MotoGP Rookies Cup terwijl daarnaast wordt deelgenomen aan de European Talent Cup in het FIM CEV Repsol kampioenschap.

Gezien zijn progressie ontving Collin voor 2021 opnieuw een uitnodiging voor een tweede seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup terwijl binnen het FIM CEV Repsol de overstap werd gemaakt naar de Moto3 klasse, het FIM Moto3 Junior World Championship. Ondanks dat het seizoen opnieuw gekenmerkt werd door de nodige beperkingen kreeg de jonge Staphorster gedurende dit seizoen ook te maken met tegenslag op persoonlijk vlak (een blessure, corona en trieste familieomstandigheden). De sportman wist zich echter uitstekend te herpakken door in Misano een zeer verdienstelijke vierde plaats te scoren in de kleuren van het AC Racing Team. Ook in de Red Bull MotoGP Rookies Cup wist de Staphorster de organisatie te overtuigen van zijn progressie hetgeen hem voor 2022 voor het derde seizoen op rij een startplaats opleverde in de bekende jonge talentencompetitie.

Om de laatste stap te kunnen zetten naar een mogelijke start in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap verhuisde Collin de afgelopen winter niet alleen naar Spanje om daar op de best mogelijke manier tussen de vele Spaanse coureurs zich voor te bereiden op het 2022 seizoen, hij tekende tevens een contract bij het bekende Spaanse AGR Team om komende seizoen goed en sterk voor dag te kunnen komen in het FIM JuniorGP (de nieuwe naam van het voormalige FIM CEV Repsol) waar hij voor het tweede seizoen van start zal gaan in de FIM Junior MotoGP Moto3 klasse.

BEKIJK HIER DE
HOOGTEPUNTEN
VAN COLLIN

BEKIJK HIER
COLLIN ZIJN
RACEKALENDER