COLLIN VEIJER

COLLINS SUPPORTERSCLUB

Collins Supportersclub

Wordt lid van Collins Club en help mee Collin een plek te veroveren in de Moto3 Grand Prix!

Hoe mooi is het om in de Moto3 GP weer te kunnen juichen voor een eigen coureur die de Nederlandse eer hoog zal houden. Het maakt de races zoveel spannender en geeft ontzettend veel meer beleving.

Dat Collin onstuitbaar onderweg is om een zetel in de Moto3 te veroveren is een feit, de vraag is alleen wanneer hij de mogelijkheid krijgt. De jonge Staphorster werd op 8-jarige leeftijd al Nederlands Kampioen Minibike en om zijn niveau te verhogen is hij daarna in het CIV-kampioenschap in Italië gaan racen.

Zo startte hij in 2016/2017 in de Italiaanse MiniGP en wist in datzelfde seizoen notabene ook nog Europees kampioen te worden in het EK MiniGP waarin hij alle races won. Hiervoor ontving hij op 13-jarige leeftijd de Ben Majoor Trofee van de KNMV voor meest talentvolle Nederlandse rijder onder 21 jaar.

In 2018 wist hij met vier zeges vice-kampioen te worden in de Pre-Moto3 klasse in Italië en won hij de Internazionali Velocità Magione. Daarop volgde de stap naar de volwaardige Moto3 klasse in Italië waarin Collin als 5e wist te eindigen met 2 x een 2e plaats in het sterke startveld. In 2020 gaat het weer een stap omhoog na de selectie voor Red Bull MotoGP Rookies Cup terwijl daarnaast wordt deelgenomen aan de European Talent Cup in het FIM CEV Repsol kampioenschap.

Gezien zijn progressie ontving Collin voor 2021 opnieuw een uitnodiging voor een tweede seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup terwijl binnen het FIM CEV Repsol de overstap werd gemaakt naar de Moto3 klasse, het FIM Moto3 Junior World Championship. Ondanks dat het seizoen opnieuw gekenmerkt werd door de nodige beperkingen kreeg de jonge Staphorster gedurende dit seizoen ook te maken met tegenslag op persoonlijk vlak (een blessure, corona en trieste familieomstandigheden). De sportman wist zich echter uitstekend te herpakken door in Misano een zeer verdienstelijke vierde plaats te scoren in de kleuren van het AC Racing Team. Ook in de Red Bull MotoGP Rookies Cup wist de Staphorster de organisatie te overtuigen van zijn progressie hetgeen hem voor 2022 voor het derde seizoen op rij een startplaats opleverde in de bekende jonge talentencompetitie.

Om de laatste stap te kunnen zetten naar een mogelijke start in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap verhuisde Collin de afgelopen winter niet alleen naar Spanje om daar op de best mogelijke manier tussen de vele Spaanse coureurs zich voor te bereiden op het 2022 seizoen, hij tekende tevens een contract bij het bekende Spaanse AGR Team om komende seizoen goed en sterk voor dag te kunnen komen in het FIM JuniorGP (de nieuwe naam van het voormalige FIM CEV Repsol) waar hij voor het tweede seizoen van start zal gaan in de FIM Junior MotoGP Moto3 klasse.

Het talent is er, de inzet is er zeer zeker en de resultaten om dit te onderstrepen zijn er ook. Zoals altijd is het alleen nog een kwestie van de benodigde financiële draagkracht en daar kan heel Nederland bij helpen door lid te worden van Collins Supportersclub!

Betalen voor de Club van kan door onderstaand formulier in te vullen;

Bedrag

COLLINS CLUB VAN €250

Naam Naam Naam Naam
Albert Huls ID Bouw Bisschop Tapijt en Gordijnen Vogelzang materieel service
Lucien Krans J. Timmerman Multidiensten

COLLINS CLUB VAN €100

Naam Naam Naam Naam
Kevin Trip R. Kruidhof dienstverlening Marcel Veijer Jacob Kok
Chris Jonkers Aaré Bouw Lucien Krans Klaas de Boer
Jan Stegeman Robert Knoll Henk van der Haar Roelof Kruidhof
Maryanne en Chiel van der Laan Lennard Kin Martijn Boldewijn Robert Stens
Maurice Veijer Jan Compagner Kesselaar Fruit