Collin Veijer tiende in Qatar

Collin Veijer heeft de voorlaatste Moto3-race van het 2023 seizoen op het Lusail International Circuit in Qatar als tiende afgesloten.

Collin Veijer, de winnaar van de race in Maleisië, deed er zondag tijdens de Moto3 race alles aan om zijn teamgenoot Ayumu Sasaki de steun en hulp te geven die hij hard nodig had, maar men kende geen pardon in de 19-koppige kopgroep. De 18-jarige Moto3 debutant verloor al een aantal posities bij de start, maar vocht zich snel naar de top vier, maar kon het tempo uiteindelijk niet bijhouden. Hoewel Veijer blij kan zijn met weer zes kampioenschapspunten en de zevende plaats in het kampioenschap, voelt hij mee met zijn teamgenoot die uiteindelijk werd verslagen in de titelstrijd.

Collin Veijer, P10 – (+2.019), 2023 Moto3 wereldkampioenschap – P7 – 136 Punten: ”Het was vandaag een slechte race, een race die begon met een verschrikkelijke start. Ik kwam niet van de lijn en ik weet niet waarom. Daarna lag het tempo ook erg laag omdat er elke keer zoveel ingehaald werd. De gehele race werd er tijdens elke ronde veelvuldig van positie gewisseld. Tegen het einde van de race probeerde ik zoveel als mogelijk aan te vallen, maar dat was erg moeilijk. Over het algemeen was het een verschrikkelijke race omdat ik me van start tot aan de finish geen moment goed heb gevoeld. We moeten deze race snel achter ons laten en ons concentreren op de laatste race van het seizoen in Valencia. Ik vind het jammer voor Ayuma, hij heeft de gehele race als een leeuw gevochten om zijn titelhoop levend te houden. Het mocht helaas niet zo zijn.”