Derde startplaats in Jerez voor Collin Veijer na sterk gereden kwalificatie

Met de derde startplaats legde LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur Collin Veijer zaterdagmiddag een veelbelovende basis voor de Grand Prix van Spanje, die zondag wordt verreden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.

Het raceweekend in Jerez begon op vrijdag onder droge omstandigheden en zonneschijn, maar zaterdagochtend was er regen. Dit zorgde voor een ware verschuiving op de tijdlijsten en maakten de omstandigheden voor de zaterdagmiddag te verrijden kwalificatie lastig. Hierdoor waren de tijden in de twee droge sessies op vrijdag des te belangrijker.

Collin Veijer begon goed aan de Grand Prix van Jerez met een goede zevende tijd in de vrije training, die hij vervolgens verbeterde naar de derde plaats dankzij zijn 1’44.762 in P1. Deze rondetijd hielp de jonge Nederlander voor rechtstreekse plaatsing voor Q2, waar hij eindigde op een eveneens sterke derde plaats achter de Colombiaanse pole-setter David Alonso. Dankzij zijn veelbelovende racetempo mikt de 19-jarige op zijn eerste podium van het seizoen in de 19-ronden tellende race, nadat hij daar twee weken geleden in de Verenigde Staten nog van werd beroofd vanwege een crash tijdens de race.

Collin Veijer, P3 – 1’46.013 (+1.059): “De kwalificatie was best wel een beetje lastig vandaag; het was niet echt makkelijk om de rondetijden te rijden. Maar over het algemeen voelde ik me best goed. Ik wist mijn tijden in mijn eentje op de klok te zetten en dat was zeker een boost voor mijn zelfvertrouwen. Maar toen ik de juiste lijnen probeerde te vinden voor een snelle ronde, crashte ik in mijn eerste ronde bijna in bocht twee toen ik een natte plek raakte. Gelukkig wist ik op de motor te blijven zitten en vond ik mijn ritme. Uiteindelijk wist ik een 46,0 rijden, maar toen werd het steeds moeilijker vanwege de gebruikte banden. Ik zat behoorlijk op de limiet om redelijke rondetijden neer te zetten. Ik denk dat het racetempo iets dichter bij dat van de anderen zal liggen en bandenmanagement zal morgen in de race zeker een rol gaan spelen. Dan zullen we zien of we Alonso een beetje kunnen uitdagen.”